1997-2001 EHAD Reizen

Door de veranderingen op het gebied van het personenvervoer in Nederland en de toenemende concurrentie van voornamelijk de openbaar vervoerbedrijven kwamen de marges steeds verder onder druk te staan.

Medio 1996 kwam de directie tot de conclusie dat, de werkgelegenheid voor het voltallige personeel op de lange termijn niet meer te garanderen was. Men besloot EHAD in onderdelen te verkopen. Na lange onderhandelingen met een aantal partijen was het in 1997 zover.

De afdeling personenvervoer kwam in handen van de Munckhof Groep, een dochterbedrijf van de Openbare Vervoerder Hermes uit Weert. Alle personeelsleden bleven in dienst bij het 'nieuwe' EHAD. Ook alle bussen van EHAD werden overgenomen. De naam werd aangepast in EHAD Reizen en samen met Van Gogh Reizen uit Deurne ontstond er een nieuw bedrijf dat nog steeds alle vormen van personenvervoer kon aanbieden.

Voor de Vipre werden nog steeds vele werknemers van bijvoorbeeld Philips en DAF van en naar hun werk vervoerd. EHAD ging ook alle ondersteunende lijndiensten voor Hermes uitvoeren. Verder werden er ook nog vele ritten gereden naar allerlei buitenlandse bestemmingen in opdracht van bijvoorbeeld Kras en Peter Langhout Reizen. De kleine voertuigen werden nog steeds ingezet voor bijvoorbeeld het vervoer van schoolkinderen, maar daarnaast reed EHAD ook lijntaxi in opdracht van Hermes. Dit waren lijndiensten, die door de beperkte bezetting in de daluren met kleinere voertuigen werden gereden.

Eind 2000 nam Hermes de beslissing om de bedrijven EHAD Reizen en Van Gogh Reizen te beëindigen. De dan nog aanwezige bussen worden aan verschillende partijen uit heel Europa verkocht. Een tweetal oude EHAD-oldtimers worden door de familie Dankers overgenomen, waardoor er toch nog een stukje van de oude EHAD behouden blijft.